NicProxy Alan Adı Kayıt Operatörü

ICANN-Akredite Kayıt Operatörü

NicProxy,
Domain Registrar

Geleceğinize NicProxy ile
yatırım yapın, kazancınızı arttırın.

Müşteri Girişi

.com, .net, .cc ve .tv TLDs IDN destegi!

Yeni Hizmetler Tarih 10.11.2009

IDN (Internationalized Domain Name) veya Uluslararasilastirilmis Alan Adlari yerel dildeki karakterleri de içerebilen alan adlaridir. NicProxy .com, .net, .cc ve .tv alan adi uzantilarinda Türkçe karakter destekliyor.

Türkçe IDN destegi, mevcut sistemde kayit edilemeyen Türkçe karekter içeren alan adlarinin da tescil edilebilmesini saglamaktir. Kisaca IDN, kullanilmakta olan DNS alt yapisina ve internet standartlarina ek bir yük getirmeden, onlarin üzerlerinde bir katman olarak çalisir.
IDN standartlari, var olan alan adi sistemini yeniden tasarlamaya yönelik degil, yalnizca genisletmeye yöneliktir. Alan adlarini birbirine dönüstürecek algoritmalar sunarak yerel dillerdeki Unicode karakterlerden olusan bir alan adini, standart ASCII karakterlerinden olusan ve "PUNYCODE" olarak da anilan bir alan adina dönüstürebilir veya ASCII hali verilmis (Punycode olarak verilmis) bir IDN alan adini Unicode karakterlerden olusan hale çevirebilir. IDN destekli bir tarayiciya örnegin türkçenicproxy.com yazdiginda, tarayici IDN standartlarinda belirtilen algoritmalari kullanarak bu alan adinin ASCII karakterlerinden olusan halini bulur ve DNS sorgulamasinda siradan bir alan adini sorgulanir.

NicProxy Web Arayüzü ve XML API üzerinden .com, .net, .cc ve .tv alan adi uzantilarinda Türkçe karakter içeren alan adi kayit ve ilgili islemlerinizi online hemen yapabilirsiniz. Detayli bilgi için NicProxy Müsteri Hizmetleri ile görüsebilirsiniz.

Geri dön

Hemen başvur!

Nasıl NicProxy bayisi olabilirim? Bayi programı hakkında detaylı bilgi

NicProxy Haber

Tüm duyuru ve haberler  NicProxy RSS

NicProxy API, Bayi Araçları ve Platform hakkında detaylı bilgi

Test Sorgusu

www.